Pienen hiljaiselon jälkeen

Vihreiden vaalitulos oli valtava pettymys. Vaalitappion syy on aina peilissä: puolueena olemme tehneet asioita väärin, enkä minäkään osannut ymmärtää sitä etukäteen. Itse sain Helsingissä kuitenkin 3 253 ääntä, mistä olen vihreiden ison tappion valossa iloinen. Aidosti iso, lämmin kiitos kaikille teille, jotka uskoitte minuun, äänestitte ja olitte muuten tukena.

Olen ylpeä kampanjasta, jonka teimme. Olin vihreiden ehdokaslistan paras ensikertalainen, enkä olisi pystynyt siihen ilman hienoa tukiryhmääni. Erityisesti haluan kiittää vaalipäällikköäni Tiaa, miestäni Timoa sekä Esaa ja Vivekaa. Mutta myös muita, jotka olivat mukana. Jopa monet joita en edes tuntenut ennen kampanjaa tekivät valtavasti töitä jotta pääsisin eduskuntaan. Teitä oli iso joukko, eikä työ mennyt hukkaan vaikka tavoite jäi saavuttamatta. Pääsin puhumaan monista tärkeistä asioista ja saamani äänet osoittavat, että ajatukseni tulivat kuulluksi ja että ne otettiin omiksi. Jatkan vaikuttamista eduskunnan ulkopuolella, kaupunginvaltuutettuna ja muuten.

Vaalikampanja oli kovempi puristus kuin mitä olin osannut aavistaa. Liityin Vihreisiin vasta reilu kolme vuotta sitten, joten  en ollut ikinä nähnyt eduskuntavaalikampanjaa läheltä. Rupeamana ehdokkuus on melkoinen. Vaalien jälkeisenä päivänä nukuin päiväunet pienen poikani kanssa ja vuokrasin leffan ensimmäistä kertaa yli puoleen vuoteen. Sitten aloin suunnitella lomaa ja kirjoitan tätä blogia nyt Thaimaasta käsin. Virallisesti vuosilomalla äitiyslomani lähestyessä loppua. Takana on mieletön vuosi. Kuten joskus aiemmin kirjoitin, kuolema kuittaa univelat. Päivääkään en vaihtaisi. Anteeksi että tämän kirjoittamiseen meni niin kauan. Olin vaan aika väsynyt.

Tags:

Leave a Reply