Arkisto kuukaudelle maaliskuu, 2011

Tavattavissa vaalien alla

torstai, maaliskuu 31st, 2011

Moni on kysynyt, missä minut voi tavata. Kampanjoin erityisesti kantakaupungin alueella päivittäin ihanan tukiryhmäni kanssa ja osallistun erilaisiin tilaisuuksiin. Keräsin tähän hieman listaa joistain sovituista menoista. Täydennän listaa kampanjan edetessä.

Olethan yhteydessä, jos haluat auttaa! Tavoitat minut osoitteesta tuuli.kousa(at)vihreat.fi tai numerosta 050 5437374.

Vaaleja kohti mennään määrätietoisin ja iloisin askelin!

to 31.3.  klo 19– kaikille avoimet vaalibileet Ravintola Nollassa.  Tervetuloa!

pe 1.4. klo 10.15–11.40 vaalipaneeli Hankenilla ja klo 12–14 esitteiden jakoa keskustan alueella

la 2.4.  klo 12–14 Vihreiden vaalimökin avajaiset Kolmen sepän aukiolla. Tavattavissa vaalimökillä päivittäin.

su 3.4. klo 13–14 Hakaniemen markkinoilla

ma 4.4. klo 8–9 Kampin metroasemalla ja klo 16–18 esitteiden jakoa ydinkeskustan alueella.  Tapaaminen Vihreiden vaalimökillä Kolmen sepän aukiolla klo 16, mukaan pääsee myöhemmin soittamalla Tuulille tai vaalipäällikkö Tialle.

ti 5.4.  klo 16–17 Munkkivuoren ostarilla

ke 6.4. ennakkoäänestys alkaa! tavattavissa Kampin metroasemalla klo 8–9 ja Vihreiden teltalla Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla klo 16–17

pe 8.4. klo 8–10 Sörnäisten metroasemalla, klo 11–14 Hakaniemen seudulla ja klo 16–18 Arabian kauppakeskuksella

la 9.4. Vihreiden vaaliratikan matkassa

ti 12.4. ennakkoäänestyksen viimeinen päivä

to 14.4. klo 16–18 Lauttasaaren ostarilla, paikalla myös muita ehdokkaita ja Vihreiden teltta

la 16.4. Liikkeellä koko päivän. Aikataulu tarkentuu lähempänä.

su 17.4. varsinainen vaalipäivä: jännitetään yhdessä Vihreiden vaalivalvojaisissa Tavastialla

Ydinvoimasta

perjantai, maaliskuu 25th, 2011

Moni on kysynyt kantaani ydinvoimaan. Siispä pari sanaa siitä miten tuotamme energiaa.

Kun joku esittelee hurjia energiankulutuksen kasvuennusteita, ne perustuvat tarkoitushakuisesti kuvitelmiin, joiden mukaan Suomen energia-intensiivinen teollisuus olisi kasvu-uralla. Tiedämme kuitenkin, että totuus on päinvastainen. Paperitehtaat siirtyvät sinne, missä työvoima on edullisempaa ja raaka-ainetta kasvaa murto-osassa siitä ajasta mitä täällä. Esimerkiksi Brasiliassa eukalyptus kasvaa hakkuuvalmiiksi kuudessa vuodessa. Halpa energia ei yksin riitä pitämään perinteistä, raskasta teollisuutta Suomessa.

Jo tällä hallituskaudella myönnetyt ydinvoimaluvat nostavat Suomen ydinvoimakapasiteetin tasolle, joka ylittää omat tarpeemme nyt ja tulevaisuudessa. Kapasiteetin lisääntyessä väistämättä yhä suurempi osa ydinvoimasta menisi vientiin.

Ydinvoimaa rakennetaan halvalla ja tilapäisellä tuontityövoimalla, kun taas uusiutuva energia luo työpaikkoja, jotka ovat kotimaisia ja usein pysyviä. Ydinvoimateollisuus on ulkomaista, uusiutuva energia tarjoaa kestävän kasvun mahdollisuuksia täällä Suomessa.

Mielestäni meidän pitää ydinvoimaan sijaan valita ne energiamuodot, jotka puhtaamman energian ohella luovat uusia työpaikkoja niiden paperitehtailta katoavien tilalle. Alojen kasvuvauhtia tarkastellessa on selvää, kumpaan on järkevää sijoittaa.

Uusiutuva energia on myös järkevää aluepolitiikkaa: Se tarjoaa työpaikkoja ympäri Suomen, myös siellä missä työttömyys on kovinta.

Ympäristön kannalta vaarallisin energiamuoto ei ole ydinvoima, vaan hiilivoima. Ydinvoimalassa saattaa tapahtua onnettomuus, mutta hiilivoiman onneton vaikutus ilmastoon ja pienhiukkaspäästöinä ihmisten terveydelle on varmaa. Siksi ydinvoimaa tarvitaan siirtymäkauden ratkaisuna, kunnes energiansäästö ja uusiutuvien tarjoamat mahdollisuudet tekevät ydinvoiman turhaksi.

Riittävä kapasiteetti tätä siirtymäkautta varten on kuitenkin jo olemassa.

Ydinvoimalaonnettomuuden todennäköisyys on pieni, mutta mahdolliset seuraukset hyvin suuret. Tätä kirjoittaessani Tokion megapoliksen juomavesi ei ole turvallista lapsille.

Itselleni ydinvoiman vastustamisessa on kuitenkin epätodennäköistä onnettomuusuhkaa enemmän kyse siitä, että haluan Suomen keskittyvän kestävän tulevaisuuden mahdollistamiseen. Energiapihiys ja uusiutuva energia ovat tulevaisuuden kilpailuvaltteja. Miksi emme harjoittaisi energiapolitikkaa, joka on myös kestävän kasvun ja työllisyyden kannalta järkevää? Ydinvoima on taloudellisesti kannattamaton ratkaisu kaikille muille, paitsi sitä rakentaville energiayhtiöille. Minusta on ongelmallista ripustautua vahvasti yhteen teknologiaan ja tehdä lyhyen ajan sisällä päätöksiä, joiden kanssa tulevien sulkupolvien on elettävä – halusivatpa tai eivät.