Comments for Tuulin Blogi /blogi Tue, 05 Mar 2013 18:10:30 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Comment on Kaupunginhallitus 4.3.2013 by Tuuli /blogi/?p=443&cpage=1#comment-23723 Tuuli Tue, 05 Mar 2013 18:10:30 +0000 /blogi/?p=443#comment-23723 Heikki, pahoittelut, huomasin kommenttisi vasta nyt kököstä spämmifiltteristä johtuen. Minäkään en ole kirjanpidon asiantuntija, mutta ainakin pääosin kaupungin kilpailutuksiin osallistuvilla kansainvälisillä yrityksillä on ymmärtääkseni maayhtiöt ja ko. tiedot olemassa. Päätimme nyt ensimmäisenä suomalaisena kuntana kokeilla tällaista yksittäistä pilottia ja katsotaan miten se onnistuu. Suurin riski lienee, että byrokratian lisääntyessä harvempi yritys osallistuu kilpailutuksiin, jolloin vaatimuksessa ei mielestäni ole järkeä ellei tiedoilla voida tehdä jotain konkreettisempaa kuin merkitä tiedoksi. Tähän liittyen saanemme myös Malmöstä lisätietoa kevään aikana. Heikki, pahoittelut, huomasin kommenttisi vasta nyt kököstä spämmifiltteristä johtuen. Minäkään en ole kirjanpidon asiantuntija, mutta ainakin pääosin kaupungin kilpailutuksiin osallistuvilla kansainvälisillä yrityksillä on ymmärtääkseni maayhtiöt ja ko. tiedot olemassa. Päätimme nyt ensimmäisenä suomalaisena kuntana kokeilla tällaista yksittäistä pilottia ja katsotaan miten se onnistuu. Suurin riski lienee, että byrokratian lisääntyessä harvempi yritys osallistuu kilpailutuksiin, jolloin vaatimuksessa ei mielestäni ole järkeä ellei tiedoilla voida tehdä jotain konkreettisempaa kuin merkitä tiedoksi. Tähän liittyen saanemme myös Malmöstä lisätietoa kevään aikana.

]]>
Comment on Kaupunginhallitus 4.3.2013 by Tuuli /blogi/?p=443&cpage=1#comment-23721 Tuuli Tue, 05 Mar 2013 13:32:44 +0000 /blogi/?p=443#comment-23721 Ei apua, tästä jäi nyt kokonaan kuntarakennelakiluonnoksen lausunto. Kaupunginhallitus ei ottanut niin vahvaa kantaa kuin mitä päivän Hesarista voisi päätellä. Korostimme kuntauudistuksen ja vahvojen peruskuntien tärkeyttä. Metropolialueella pitäisi ryhtyä tekemään tarkempia liitosselvityksiä. Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen muodostavat pääkaupunkiseudun tiiviin toiminnallisen aluekokonaisuuden kaikilla keskeisillä kriteereillä ja muuttujilla, joten selvityksen tulisi kattaa myös näiden pääkaupunkiseudun kuntien liitos. Lisäksi sanoimme että valtioneuvostolla pitäisi olla toimivaltaa puuttua liitoksiin, jos toiminnallista kokonaisuutta ei alueella ole muutoin saavutettavissa. Ei apua, tästä jäi nyt kokonaan kuntarakennelakiluonnoksen lausunto. Kaupunginhallitus ei ottanut niin vahvaa kantaa kuin mitä päivän Hesarista voisi päätellä. Korostimme kuntauudistuksen ja vahvojen peruskuntien tärkeyttä. Metropolialueella pitäisi ryhtyä tekemään tarkempia liitosselvityksiä. Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen muodostavat pääkaupunkiseudun tiiviin toiminnallisen aluekokonaisuuden kaikilla keskeisillä kriteereillä ja muuttujilla, joten selvityksen tulisi kattaa myös näiden pääkaupunkiseudun kuntien liitos. Lisäksi sanoimme että valtioneuvostolla pitäisi olla toimivaltaa puuttua liitoksiin, jos toiminnallista kokonaisuutta ei alueella ole muutoin saavutettavissa.

]]>
Comment on Kaupunginhallitus 4.3.2013 by Heikki Raappana /blogi/?p=443&cpage=1#comment-23720 Heikki Raappana Tue, 05 Mar 2013 11:49:46 +0000 /blogi/?p=443#comment-23720 Äskeisen postauksen meiliosoitteeni meni muuten väärin, tässä korjattu. Äskeisen postauksen meiliosoitteeni meni muuten väärin, tässä korjattu.

]]>
Comment on Kaupunginhallitus 4.3.2013 by Heikki Raappana /blogi/?p=443&cpage=1#comment-23719 Heikki Raappana Tue, 05 Mar 2013 11:48:40 +0000 /blogi/?p=443#comment-23719 Veroparatiisiselvitykseen liittyen: Velvoittaako kirjanpitolaki- tms. käytännöt maakohtaiseen kirjanpitoon? Mitä jos hankintaan haluaisi osallistua konserniyritys, joka on järjestänyt yhtiörakenteensa siten, että liiketoiminta on yritysrakennetta myöten organisoitu esim. tuote- tai liiketoiminta-alueittain eikä siis maantieteellisesti? (Tämä siis ihan vilpitön kysymys, koska tiedän julkisista hankinnoista paljon, mutta kirjanpitokäytännöidtä ja siihen liittyvästä juridiikasta paljon pintapuolisemmin.) Selvitys on tärkeä ja mielenkiintoinen, mutta varmasti tulee vastaan kiperiä pohdintoja ja rajanvetoja siitä, missä kohti sinänsä laillinen verosuunnittelu muuttuu ei-toivotuksi veroparatiisien hyödyntämiseksi. Veroparatiisiselvitykseen liittyen:

Velvoittaako kirjanpitolaki- tms. käytännöt maakohtaiseen kirjanpitoon? Mitä jos hankintaan haluaisi osallistua konserniyritys, joka on järjestänyt yhtiörakenteensa siten, että liiketoiminta on yritysrakennetta myöten organisoitu esim. tuote- tai liiketoiminta-alueittain eikä siis maantieteellisesti? (Tämä siis ihan vilpitön kysymys, koska tiedän julkisista hankinnoista paljon, mutta kirjanpitokäytännöidtä ja siihen liittyvästä juridiikasta paljon pintapuolisemmin.)

Selvitys on tärkeä ja mielenkiintoinen, mutta varmasti tulee vastaan kiperiä pohdintoja ja rajanvetoja siitä, missä kohti sinänsä laillinen verosuunnittelu muuttuu ei-toivotuksi veroparatiisien hyödyntämiseksi.

]]>
Comment on Koskelan terveysasema vaatisi miljoonaremontin by Terveysasemaverkon keskittämisestä « Tuulin Blogi /blogi/?p=265&cpage=1#comment-23380 Terveysasemaverkon keskittämisestä « Tuulin Blogi Tue, 05 Feb 2013 06:39:14 +0000 /blogi/?p=265#comment-23380 [...] Terveyslautakunnan puheissa ja päätöksissä on siintänyt jo pitkään ajatus vähintään neljästä, todennäköisesti kuudesta–seitsemästä täyden palvelun terveysasemasta, mutta helposti saavutettavan lähiterveysasemaverkon tukemana. Viime kaudella terveyslautakunta sai käsiteltäväkseen ns. Pajusen lakkautuslistan. Lautakunta päätyi silloin kuitenkin vain yhden terveysaseman sulkemiseen. Kirjoitin Koskelan ja Oulunkylän terveysasemien yhdistämisestä päätöksen yhteydessä näin. [...] [...] Terveyslautakunnan puheissa ja päätöksissä on siintänyt jo pitkään ajatus vähintään neljästä, todennäköisesti kuudesta–seitsemästä täyden palvelun terveysasemasta, mutta helposti saavutettavan lähiterveysasemaverkon tukemana. Viime kaudella terveyslautakunta sai käsiteltäväkseen ns. Pajusen lakkautuslistan. Lautakunta päätyi silloin kuitenkin vain yhden terveysaseman sulkemiseen. Kirjoitin Koskelan ja Oulunkylän terveysasemien yhdistämisestä päätöksen yhteydessä näin. [...]

]]>
Comment on Terveysasemamaksuista luopuminen vähentää eriarvoisuutta by Kirsi /blogi/?p=376&cpage=1#comment-22455 Kirsi Wed, 24 Oct 2012 11:44:26 +0000 /blogi/?p=376#comment-22455 Hei Tuuli, Sinulle on hyviä ajatuksia. Olen samaa mieltä monestakin asiasta, joista täällä kirjoitat. Tämän postauksen viimeisessä kappaleessa tarkoitat varmaankin eliniänodotteen eroa, et eliniänodotetta:) Kirsi Hei Tuuli,

Sinulle on hyviä ajatuksia. Olen samaa mieltä monestakin asiasta, joista täällä kirjoitat.

Tämän postauksen viimeisessä kappaleessa tarkoitat varmaankin eliniänodotteen eroa, et eliniänodotetta:)

Kirsi

]]>
Comment on Valtuuston selvä enemmistö allekirjoitti aloitteeni: sisäpihat autoilta ihmisille by Sisäpihasi autopaikat ovat laittomia « Tuulin Blogi /blogi/?p=315&cpage=1#comment-22453 Sisäpihasi autopaikat ovat laittomia « Tuulin Blogi Wed, 24 Oct 2012 08:12:49 +0000 /blogi/?p=315#comment-22453 [...] (Teksti on alun perin lähetetty Hesariin mielipidekirjoitukseksi ja teksti on hieman tökkivää, koska merkkejä sai alkuperäistä tarkoitusta varten olla vain 1500. Kirjoitus perustuu asemakaavan vastaisia autopaikkoja koskevaan valtuustoaloitteeseeni, jonka allekirjoitti 57 valtuutettua. Aloite on tällä hetkellä käsittelyssä, ja teksti löytyy täältä.) [...] [...] (Teksti on alun perin lähetetty Hesariin mielipidekirjoitukseksi ja teksti on hieman tökkivää, koska merkkejä sai alkuperäistä tarkoitusta varten olla vain 1500. Kirjoitus perustuu asemakaavan vastaisia autopaikkoja koskevaan valtuustoaloitteeseeni, jonka allekirjoitti 57 valtuutettua. Aloite on tällä hetkellä käsittelyssä, ja teksti löytyy täältä.) [...]

]]>
Comment on Valtuuston selvä enemmistö allekirjoitti aloitteeni: sisäpihat autoilta ihmisille by Tuuli /blogi/?p=315&cpage=1#comment-19835 Tuuli Wed, 30 May 2012 18:46:53 +0000 /blogi/?p=315#comment-19835 Hei, pahoittelut viiveestä kommentin hyväksymisessä ja vastauksessa. Vihreät allekirjoittivat kaikki, sdp:stä ja vassareista selvä enemmistö, pienemmistä puolueista keskustasta ja perussuomalaista kaikki paitsi yksi molemmista, skp:n Hakanen allekirjoitti, kokoomuksesta harvempi mutta moni silti mutta rkp:stä vain yksi. Pelkään että osa haluaa kuitenkin pysyä anonyyminä varoen autopaikoista kiinnostuneita naapureita, joten valtuustoäänestys voi näyttää toiselta, mutta olin kyllä hyvin iloinen suuresta kannatuksesta tässä vaiheessa. Kiersin salia pari tuntia, jotta sain juteltua kaikkien (paitsi ehkäpä kahden kokoomuslaisen) kanssa. Hei, pahoittelut viiveestä kommentin hyväksymisessä ja vastauksessa. Vihreät allekirjoittivat kaikki, sdp:stä ja vassareista selvä enemmistö, pienemmistä puolueista keskustasta ja perussuomalaista kaikki paitsi yksi molemmista, skp:n Hakanen allekirjoitti, kokoomuksesta harvempi mutta moni silti mutta rkp:stä vain yksi. Pelkään että osa haluaa kuitenkin pysyä anonyyminä varoen autopaikoista kiinnostuneita naapureita, joten valtuustoäänestys voi näyttää toiselta, mutta olin kyllä hyvin iloinen suuresta kannatuksesta tässä vaiheessa. Kiersin salia pari tuntia, jotta sain juteltua kaikkien (paitsi ehkäpä kahden kokoomuslaisen) kanssa.

]]>
Comment on Valtuuston selvä enemmistö allekirjoitti aloitteeni: sisäpihat autoilta ihmisille by Heikki Raappana /blogi/?p=315&cpage=1#comment-19828 Heikki Raappana Mon, 28 May 2012 19:02:10 +0000 /blogi/?p=315#comment-19828 Ketkä allekirjoittivat ja ketkä taas eivät? Oliko puolueiden välillä havaittavissa eroja? Ketkä allekirjoittivat ja ketkä taas eivät? Oliko puolueiden välillä havaittavissa eroja?

]]>
Comment on Pitäisikö Helsingin luopua terveyskeskusmaksuista? by Tuuli /blogi/?p=299&cpage=1#comment-19600 Tuuli Tue, 06 Mar 2012 18:15:10 +0000 /blogi/?p=299#comment-19600 Päätimme esittää kaupunginhallitukselle maksuista luopumista äänin 6-3. Toistaiseksi maksuttomuuten olisivat oikeutettuja vain helsinkiläiset, mutta kehyskunnat seuraavat toivottavasti Helsingin viitoittamaa tietä. Moni on kysynyt minulta, miten käyttämättä jäävien aikojen käy, eli luovutaanko myös sanktioista. Lautakunnassa saamamme selvityksen mukaan sanktiot perustuvat eri sääntöihin, eikä keskustelua niistä ole avattu. Kokonaan toinen juttu on sitten se, voitaisiinko aikojen perumista esim. helpottaa mahdollistamalla se tekstiviestillä. Näin peruutusajat saataisiin tehokkaammin käyttöön. Päätimme esittää kaupunginhallitukselle maksuista luopumista äänin 6-3. Toistaiseksi maksuttomuuten olisivat oikeutettuja vain helsinkiläiset, mutta kehyskunnat seuraavat toivottavasti Helsingin viitoittamaa tietä.

Moni on kysynyt minulta, miten käyttämättä jäävien aikojen käy, eli luovutaanko myös sanktioista. Lautakunnassa saamamme selvityksen mukaan sanktiot perustuvat eri sääntöihin, eikä keskustelua niistä ole avattu. Kokonaan toinen juttu on sitten se, voitaisiinko aikojen perumista esim. helpottaa mahdollistamalla se tekstiviestillä. Näin peruutusajat saataisiin tehokkaammin käyttöön.

]]>